Ana Sayfa  

  Hakkımızda  

  Etkinlikler  

  Yayınlar  

  İletişim  

  Haberler  

  İş Birliği Yapılan Kuruluşlar  

TÜRKÇE   | ENGLISH
 PCP
Psychiatry & Clinical Psychopharmacology eski adıyla Klinik Psikofarmakoloji Bulteni 1990 yılından beri hakemli olarak yılda 4 sayı İngilizce yayınlanarak hızlı yayın politikasını şiar edinmiş bir dergidir. Klinik Psikofarmakoloji Bülteni, başta SCI-E olmak üzere birçok önemli dizinde yer almaktadır. Klinik Psikofarmakoloji Bülteni'nde öncelikle psikofarmakoloji, biyolojik psikiyatri, davranış bilimleri ile çocuk ve ergen psikiyatrisi alanlarındaki deneysel, temel ve klinik bilimlere ait yazılara yer verilir.

Son sayı için tıklayınız.

  Psychiatry and Behavioral Sciences

Psychiatry and Behavioral Sciences (PBS), Psikofarmakoloji Derneği tarafından 2011 yılından itibaren hakemli olarak yılda 4 sayı olarak yayınlanan ve hızlı yayın politikasını şiar edinmiş bilimsel bir dergidir. PBS, ulusal ve uluslararası çapta okurlara erişmeyi hedefler ve dünyanın her yerinden yazarların gönderdikleri makaleleri değerlendirmeye alır.


Ziyaretçi Sayısı


 

  Kurslar



Psikofarmakoloji Derneği ve Uluslararası Kişilerarası İlişkiler Psikoterapisi Enstitüsü işbirliği ile 6-7Nisan, 2013 tarihlerinde İstanbul'da Kişilerarası İlişkiler PsikoTerapisi (KIPT) A Düzey sertifikasyon eğitimi gerçekleştirilmiştir.


Kişilerarası İlişkiler PsikoTerapisi kurs programında, deneyimli ruh sağlığı çalışanlarına, KİT modeline giriş ile birlikte bu yaklaşımın nasıl uygulanacağı bilgisinin aktarılması amaçlanmıştır. İki günlük kurs programında konuyla ilgili genel ilkeler didaktik tarzda ve küçük grup aktiviteleri ile ele alınarak sunulmuş ve konuyla ilgili temel bilgiler üzerinde yoğunlaşılmıştır. Sadece 30 seçkin katılımcının eğitim aldığı ve uluslararası düzeyde sertifika sahibi olduğu kurs, Dr. Scott Stuart ve Dr. Oğuz Omay tarafından yürütülmüştür.

Kişilerarası İlişkiler PsikoTerapisi Nedir?

Kişilerarası İlişkiler terapisi, başta depresif bozukluklar olmak üzere, perinatal dönem, distimi, sosyal fobi, bipolar bozukluk, anksiyete, yeme bozuklukları olmak üzere çocuk ve ergenlerden yaşlılara kadar geniş bir psikiyatrik bozuklukta pek çok kanıta dayalı klinik araştırma ile etkinliği gösterilmiş bir psikoterapi türüdür. Yale Üniversitesinde 1970'lerde ilk kullanıma başlanmasından bu yana, geniş bir yelpazede, çeşitli hasta gruplarıyla kullanımının faydalı olduğu ispatlanmıştır. Aynı zamanda farklı kültürel yapılarda, eşler, gruplar ve topluluklarda daha kısa süreli kullanımı ile ilgili çalışmalar da denenmiş ve başarılı sonuçlar bildirilmiştir. Kişilerarası İlişkiler Terapisi; Amerikan Psikiyatri Birliği, İngiltere Ulusal Sağlık ve Klinik Mükemmellik Enstitüsü (NICE) ve International Cochrane Collaboration tarafından etkili bir psikoterapi yöntemi olarak Kabul edilmiştir.

Kurs Başlıkları
• KİT'in yapısı
• Biopsikososyal Model
• Kişilerarası İlişkiler Envanteri
• Kişilerarası Problem Alanları
• Kişilerarası Formülasyon
• Aktarımsal Olmayan Müdahale Odağı
• Şimdiye Odaklanma
• İşbirliği ve Hedef Konusunda Uzlaşma
• Hastaya Olumlu Yaklaşım

Eğitimciler:

Scott Stuart

Dr. Stuart, Kişilerarası İlişkiler Terapisi Enstitüsü yöneticisi ve Uluslararası Kişilerarası İlişkiler Derneği (International Society for Interpersonal Psychotherapy) başkanıdır.

Prof. Stuart, yaklaşık 20 yıldır kişilerarası ilişkiler terapisi eğitimleri vermekte ve konuyla ilgili klinik çalışma ve araştırmalar yapmayı sürdürmektedir.

Oğuz Omay

Dr. Omay, Kişilerarası İlişkiler Terapisi Enstitüsünde sertifikalı bir terapist, süpervizör ve eğitimcidir. Özellikle KİT'in perinatal alanda kullanımı konusunda özel uzmanlığı mevcuttur.

Copyright 2011 Psikofarmakoloji Derneği


  Etkinlikler ve Kongreler

10. UPFK (25-29 Nisan 2018)
9. UPFK (26-30 Nisan 2017)
8. UPFK (20-24 Nisan 2016)
7. UPFK (15-19 Nisan 2015)
6. UPFK (16-20 Nisan 2014)
5. UPFK (30 Ekim - 3 Kasım 2013)
PTG 2012 (15-18 Kasım 2012)
4. UPFK (23-27 Kasım 2011)
PTG 2010 (11-14 Mart 2010)
3. UPFK (12-15 Mart 2009)
PTG 2008 (29-31 Ocak 2008)
2. UPFK (22-24 Haziran 2007)
1. UPFK (14-17 Aralık 2005)